WHITNEY ROSE

whitnet-rose.jpg

Jason Isbell fick sitt stora genombrott med sparsmakade mästerverket ‘Southeastern’ som släpptes 2013. Ett album där han med hjälp av neo-outlaw-countryscenens mästerproducent Dave Cobb och en nyfunnen nykterhet tar tag i gamla demoner och jakten på återupprättelse efter ett redan hårt liv som turnerande. Albumet gav Isbell utmärkelserna årets artist, årets låt och årets album vid American Music Awards och ett mindre kommersiellt genombrott. 

Samarbetet med Cobb fortsatte på uppföljaren ‘Something More Than Free’, som blev en enorm succé och snabbt gjorde Isbell till en av Americana-scenens allra största artister. Plattan gick rakt in som nummer 1 på Billboards listor över rock, folk och country och kröntes med en Grammy för Best Americana Album 2015. 

I somras kom nya ‘The Nashville Sound’ inspelad i legendariska RCA Studio A i Nashville, och återigen med genialiske Dave Cobb i producentrollen. Albumet har precis som föregångaren ‘Something More Than Free’ hyllats på bred front, nått än högre upp på listorna och redan mottagit en rad nomineringar till bland annat Grammy’s - men också lett till Isbells första CMA-nominering i kategorin årets bästa album. Skivan är dessutom, för första gången sedan ‘Here We Rest’ (2011), undertecknad Jason Isbell and the 400 Unit. Bandet består, precis som på ‘Something More Than Free’, av Derry deBorja (keyboards), Chad Gamle (trummor), Jimbo Hart (bas) och Sadler Vaden (gitarr). 

Genom åren har Isbell blivit en kär Sverigevän som redan hunnit med utsålda succé-spelningar på Bryggarsalen, Berns, Pustervik och nu senast i november Münchenbryggeriet. Han har däremellan även hunnit med ambulerande festivalen Rootsy Rolling Revue och Way Out West. Så det är med stor glädje vi ser fram mot nytt besök redan i juni 2018.