FAQ

 
 

När är Sthlm Americana, och var?

Sthlm Americana går av stapeln lördag 15 juni på Mosebacke och Södra Teatern i Stockholm.

När öppnar Sthlm Americana?

Portarna öppnar 13.00.

Finns det någon åldersgräns?

Ja, 18-årsgräns gäller på Sthlm Americana. I målsmans sällskap, det vill säga tillsammans med förälder eller laglig förmyndare, är du välkommen från 13 års ålder.

Var hämtar jag UT mitt festivalarmband?

Man löser in sin biljett mot festivalarmband i biljettkassan på Mosebacke Torg 1-3. Kassan öppnar kl. 11.00 den 15 juni 2019. Har man möjlighet så håller kassan även öppet kl. 08.00-16.00 på fredag 14 juni för den som vill hämta ut sitt armband i förväg.

Går det att köpa biljett på plats?

Ja, om de inte är slutsålda på förhand så finns det att köpa även på plats. Men eftersom festivalen har ett begränsat antal biljetter, så rekommenderas förköp.

Var går jag in?

Entrén är vid Mosebacke Torg 1-3.

Kan jag lämna tillbaka min biljett?

Biljetten går att överlåta men ej lämna tillbaka. Det gäller även förändringar av artist line-up eller spelschema. Biljetter säljs till festivalen, ej för enskilda artister.

Vad händer om det regnar?

En del av konserterna spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind. Paraplyer är ej tillåtna, så ta med regnkläder vid dåligt väder.

Vad KAN jag INTE ta med mig?

Lämna husdjur hemma. Paraplyer inte tillåtna. Inga stora väskor, max 30×30 cm. Ingen medhavd alkohol är tillåten. Barn under 13 år, oavsett hörselskydd.

Behöver jag kontanter?

Nej! Festivalen är - precis som Södra Teatern och Mosebacke - helt kontantfri zon.

Finns det garderob på plats?

Ja.

Hur ser programmet ut?

Spelschemat annonseras vid senare tillfälle. Krockar i spelschemat kommer att inträffa. En biljett till festivalen innebär inte att man kan se alla artister på line-up. De mindre scenerna har begränsad kapacitet, på dessa spelningar gäller först till kvarn.

Finns det något att äta på plats?

Utbudet är utökat jämfört med tidigare år, och det kommer att finnas betydligt fler valmöjligheter på plats på Mosebacke. Vi återkommer med menyn närmare, men vi planerar olika BBQ, chili och burgare som alternativ. Veganskt kommer självklart också att finnas.

FINNS MERCHANDISE?

Det finns en merch-shop på området, som både säljer festival-merchandise och den merchandise artisterna har med sig.

Får man fota/filma?

Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.

Parkeringsmöjligheter?

Om man har tur går det att hitta gatuparkering i området. Mosebacke som område har dock begränsat med parkeringsmöjligheter så vi rekommenderar alternativa färdmedel.

Kan man gå in och ut från festivalområdet under dagen?

Ja, så länge du har bytt din biljett mot ett festivalarmband så kan du komma och gå som du önskar.

Är festivalområdet handikappanpassat?

För information om rullstolsplatser och Södra Teaterns tillgänglighet kontakta biljettkassan@sodrateatern.com.

Jag vill spela på Sthlm Americana. Hur bär jag mig åt?

Sthlm Americana tar inte emot ansökningar om att spela.

HUR FÅR JAG PRESS-ACKREDITERING?

Du arbetar som journalist och skall bevaka festivalen för din arbetsgivare? Maila press@sthlmamericana.se för att söka ackreditering. Vi har begränsad kapacitet för ackreditering, vilket vi hoppas på förståelse för.

Vem kontaktar jag om möjligheten till xyz?

Om du är en tänkbar sponsor / utställare / säljare / tatuerare / barberare osv och intresserad av att finnas på plats under festivalen - kontakta oss på info@sthlmamericana.se, för att diskutera ett evt samarbete.